Θέση: Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής

O Κώστας Παπαμιχαήλ είναι Οικονομολόγος και έχει εργαστεί για περισσότερα από δέκα έτη ως εμπειρογνώμων και διαχειριστής συμβουλευτικών έργων για ρυθμιστικά και οικονομικά θέματα στον τομέα της ενέργειας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας διεθνείς οργανισμούς, κυβερνητικές και ρυθμιστικές αρχές, ενεργειακές εταιρείες και επενδυτές.

Οι τομείς ειδίκευσης του περιλαμβάνουν την εκπόνηση μελετών κόστους-οφέλους και τη χρηματοοικονομική ανάλυση έργων υποδομής, σχεδιασμό επενδυτικών πλάνων για ενεργειακά δίκτυα, οικονομική ανάλυση και αξιολόγηση αγορών, σχεδιασμό και αξιολόγηση ρυθμιστικών κανονισμών για ενεργειακές αγορές.

Ο Κώστας Παπαμιχαήλ είναι κάτοχος πτυχίου Philosophy, Politics and Economics (P.P.E.) και μεταπτυχιακού τίτλου M.Phil. στα Οικονομικά από το Oxford University, UK.

Θέση: Γενικός Διευθυντής

Ο Μίλτος Ασλάνογλου εργάζεται σήμερα ως σύμβουλος σε ρυθμιστικά και οικονομικά ενεργειακά θέματα, υποστηρίζοντας κυβερνήσεις, οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες στον σχεδιασμό αγορών ενέργειας και στρατηγικών προς αντιμετώπιση θεμάτων κλιματικής αλλαγής, καθώς και σε ρυθμιστικής φύσεως ζητήματα.

Είναι αναπληρωματικό μέλος στο Συμβούλιο Εφέσεων του ACER ( Board of Appeals - Agency for the Cooperation of Energy Regulators) και διδάσκει σε μεταπτυχιακό επίπεδο για τη ρύθμιση του ενεργειακού τομέα.

O Μίλτος Ασλάνογλου υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) κατά την περίοδο 2010 – 2015, και υπήρξε επικεφαλής της μονάδας Παρακολούθηση Αγορών και Ανταγωνισμού στη ΡΑΕ από το 2002. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη ΡΑΕ ασχολήθηκε ενεργά με το σχεδιασμό και την αναδιάρθρωση της ηλεκτρικής αγοράς, την ανάπτυξη ανταγωνισμού και τη λήψη ρυθμιστικών μέτρων, το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του ηλεκτρικού τομέα και της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων των τελικών χρηστών, καθώς και με την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων στις αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου. Έχει συμμετάσχει ενεργά στη δημόσια συζήτηση σχετικά με την αναδιοργάνωση της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προς υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού μοντέλου στόχου.

Πριν ενταχθεί στην Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, εργάστηκε σε εταιρείες εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στο Λονδίνο.

Ο Μίλτος Ασλάνογλου είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος πτυχίου M.Sc. στα εφαρμοσμένα οικονομικά & χρηματοοικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), και πτυχίου M.Sc. στην Τεχνολογία του Περιβάλλοντος – Πολιτικές της Ενέργειας (Environmental Technology), από το Imperial College London, UK.

Θέση: Μέλος
Εταιρία: NRG

Ο Αναστάσιος Λωσταράκος είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας NRG του ομίλου Motor Oil. Η ενασχόληση του στον τομέα Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου ξεκίνησε το 2012, όταν και αποτέλεσε συνιδρυτή της εταιρείας.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του στην NRG, εργάστηκε στον τομέα των ΑΠΕ ως Διευθυντής Ανάπτυξης Έργων, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Έχει πτυχίο Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Θέση: Αντιπρόεδρος
Εταιρία: ELPEDISON

Ο Στάθης Βωβός είναι ο Εμπορικός Διευθυντής της Elpedison. Συνεργάζεται με την εταιρεία από το 2014. Πριν από τη συνεργασία του αυτή, ο κ. Βωβός εργάστηκε σε εμπορικές και συμβουλευτικές θέσεις στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής, των Μέσων Ενημέρωσης, της Λιανικής και της Έρευνας Αγοράς.

Ο Στάθης Βωβός έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς και MBA Μάρκετινγκ από το City University του Λονδίνου. Μιλά επίσης Αγγλικά και Γαλλικά.

Θέση: Πρόεδρος
Εταιρία: ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Με σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο UMIST και Manchester Business School, στις αρχές της δεκαετίας του `90, ο Ιωάννης Μητρόπουλος εργάστηκε αποκλειστικά σε θέσεις Πωλήσεων και Μάρκετινγκ σε εταιρείες και μάρκες, όπως η Unilever, η Samsung και η ΦΑΓΕ.

Στην Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ξεκίνησε ως Διευθυντής Μάρκετινγκ το 2006, μετακινήθηκε στη θέση του Εμπορικού Διευθυντή το 2009, και τελικά στην θέση του Γενικού Διευθυντή τον Ιανουάριο του 2017.